Vacatures organisatie 2020-01-10T14:14:46+01:00

Vacature: tweede coördinator

Het Klooster in Breda is op zoek naar een tweede

Coördinator

een warm mens én een nuchtere idealist.

In een voormalig klooster met ommuurde tuin aan de rand van het centrum van Breda zijn we gestart met een bijzonder maatschappelijk project.

We realiseren 12 re-integratieplekken voor mensen die vanuit dakloosheid bij ons komen wonen waarbij het doel is dat men na een aantal jaar weer een eigen plek en bezigheden buiten het klooster weet te veroveren. Begin 2018 mogen wij de eerste mensen welkom heten.

Bedrijvigheid op het gebied van horeca, cultuur, ambacht en duurzaamheid geven de bewoners een reden om uit bed te komen en voorzien in kosten en inkomen. In het Klooster werken ook medewerkers, vrijwilligers, bewoners en mensen uit de zorg. Op dit moment zijn er ongeveer 50 mensen actief maar de behoefte straks is een veelvoud. Voor de bedrijvigheden en beheer zijn nu ca. 6 mensen verantwoordelijk.

Vier bedrijvigheden zijn al actief: bakkerij appeltaarten, verhuur voor vergaderingen, bijeenkomsten en meditatie, Labé tassen (tassen gemaakt uit gebruikte reclamebanners) en de circus residentie. In 2018 komt er een theetuin. Na verbouwing komt er ook een mensa en een herberg bij.

De leiding ligt bij de kwartiermaker die zich steeds meer moet richten op de zakelijke kant van het project. Daarom zoeken we een collega die sterk is in mensen en interne communicatie. Samen draag je verantwoordelijkheid voor organisatie en inhoud. Belangrijk is dat je een gevoel hebt voor bedrijvigheden (mkb) en beheer.

In ons door idealen gedreven project ontvangen alle betaalde medewerkers het minimum loon, we kunnen maar willen ook geen hoger salaris betalen. Dit trekt de organisatie naar een gelijk niveau waar ieders aandeel telt, gezamenlijk opereren we als een collectief. Voor het overige volgen we de cao welzijn. We zoeken iemand die bereid is in het klooster of daar vlak bij te komen wonen. Het eerste heeft onze voorkeur.

Belangrijk is dat je met beide benen op de grond staat: een nuchtere idealist met een warme persoonlijkheid die van aanpakken weet en mensen weet te vinden en weet te binden.

We zien graag je motivatie en CV tegemoet.
Reageren of meer informatie? Mail naar: paul@hetkloosterbreda.nl

Heb je interesse in deze vacature? Neem via onderstaand formulier contact met ons op.

Of bel: 06 - 45 42 98 75