Vacatures organisatie 2020-03-06T17:12:09+01:00
[rev_slider_vc alias=”werken_bij”]

Vacature: Tweede inwonende coördinator

Het Klooster Breda is op zoek naar een

Tweede inwonende coördinator

Het voormalige klooster met ommuurde tuin aan de rand van het centrum van Breda huisvest al meer dan vijf jaar een bijzonder maatschappelijk project.

Een warm mens, een nuchtere idealist, met gevoel voor bedrijvigheid

Maatschappelijk project
Er zijn straks negen re-integratieplekken voor mensen die vanuit dakloosheid bij ons komen wonen, waarbij het doel is dat men na een aantal jaar weer een eigen plek en bezigheden buiten het klooster weet te bemachtigen.

Begin 2018 zijn eerst drie en later vijf plaatsen opengesteld. In twee jaar tijd hebben tien volwassenen en twee kinderen bij ons een plek gevonden. We zijn echter niet tevreden met hoe dit verlopen is. Daarnaast zijn we de komende periode druk bezig met het verder ontwikkelen, restaureren en verbouwen. Daarom hebben we besloten even een pauze in te lassen. Daarin evalueren we de afgelopen twee jaar en treffen we voorbereidingen voor de periode na alle veranderingen.

Bedrijvigheden
Bedrijvigheid op het gebied van horeca, cultuur, ambacht en duurzaamheid geven de bewoners een reden om uit bed te komen en voorzien in kosten en inkomen. In Het Klooster Breda werken ook medewerkers, vrijwilligers en mensen in dagbesteding. Op dit moment zijn er ongeveer 65 mensen actief, maar de behoefte straks is een veelvoud. Voor de bedrijvigheden en het beheer zijn nu ongeveer zeven mensen verantwoordelijk.

Vijf bedrijvigheden zijn al actief: 1) de appeltaartenbakkerij, 2) de verhuur van ruimtes voor vergaderingen, bijeenkomsten en meditatie, 3) LABÉ-tassen, tassen gemaakt van gebruikte reclamebanners, 4) Residentie Circus en 5) Residentie Herberg. Dit voorjaar (mei/juni 2020) komen daar een theetuin en de mensa ‘Blijf je eten?’ bij.

Organisatie
De algehele leiding ligt bij de communiteitsleider, die zich steeds meer moet richten op de zakelijke en ontwikkelkant van het project. Daarom zoeken we een collega die (mede-) coördinator is van een van de bedrijvigheden (in onderling overleg te bepalen) en zich daarnaast vooral richt op de mensenkant van het project. Samen met de communiteitsleider vorm je het kernteam en dragen jullie gezamenlijk verantwoordelijkheid voor organisatie en inhoud.

Belangrijk!
In ons door idealen gedreven project ontvangen alle betaalde medewerkers het minimumloon; we kunnen maar willen ook geen hoger salaris betalen. Dit trekt de organisatie naar een gelijk niveau waar ieders aandeel telt, en waarbij de coördinatoren als een collectief opereren. Voor het overige volgen we de cao-welzijn.

Wie ben jij
Belangrijk is dat je met beide benen op de grond staat. We zoeken een nuchtere idealist met een warme persoonlijkheid, die van aanpakken weet en mensen weet te vinden en te binden. Je bent sterk in mensen, interne communicatie en MKB-bedrijvigheid. We zoeken bovendien iemand die bereid is in het klooster te komen wonen.

Interesse?
Klinkt ons verhaal jou als een uitdaging die je graag aangaat? Dan zien we graag je motivatiebrief en cv tegemoet. Stuur je reactie naar paul@hetkloosterbreda.nl.
Ook bij vragen of voor meer informatie kun je ons altijd mailen.

Heb je interesse in deze vacature? Neem via onderstaand formulier contact met ons op.

Of bel: 06 - 45 42 98 75