Vrijwilliger in beeld: Monique

Alhoewel ik geen officiële vrijwilliger ben in Het Klooster Breda, hebben ik en mijn cateringbedrijfje Lepelkost er toch ook een eigen plek en functie. Het klooster is een mooie plek om te zijn, waar de keuken uiteraard mijn favoriet is. Ik ben er sowieso graag vanwege de fijne sfeer die het gebouw heeft, de historie en natuurlijk de prachtige tuin.

Sinds vorig jaar verzorg ik de soepen voor de lunch, een leuke klus die ik met liefde doe. Ook bood het me de mogelijkheid om daadwerkelijk en officieel van start te gaan met cateren. Koken is naast reizen en lezen altijd een grote hobby van me geweest. Ik kreeg er echter pas laat in mijn leven tijd voor, omdat mijn werk als beroepsmusicus dertig jaar lang altijd veel, zo niet al mijn aandacht en energie opslokte. Na een aantal jaren buiten Europa te hebben gewerkt (in China en in het regenwoud in Brazilië) keerde ik terug naar Nederland voor mijn familie. Ik heb toen bij Emmaus Langeweg gewoond en gewerkt.

Toen vorig jaar mijn 60e verjaardag in zicht kwam besloot ik dat, als ik nog iets anders wilde gaan doen, het de hoogste tijd was om een en ander te gaan regelen. Ik vertrok na zeven (!) jaar Emmaus na een mooi afscheidsfeest aldaar. Sindsdien woon ik in een klein maar erg leuk huisje in Wagenberg en ben met Lepelkost gestart.

Ik wilde absoluut niet in Breda wonen, een stad die me gewoon niet aanspreekt, alhoewel ik de vele hofjes en natuurlijk Het Begijnhofje aan iedereen kan aanraden om eens te bezoeken. En natuurlijk is Het Klooster Breda absoluut een bezoek waard: de tuin, het gebouw en niet te vergeten de bakkerij voor de lekkere appeltaart. Net als de producten van mijn eigen catering gemaakt met zo zuiver mogelijke ingrediënten en met veel liefde en aandacht, door aardige mensen. Iedereen die graag goed en vooral gezond wil eten gun ik graag zo’n mooie appeltaart.

⇒ Nieuwsgierig naar het cateringbedrijfje van Monique? Kijk op lepelkost.nl of mail naar info@lepelkost.nl

2019-02-15T15:14:21+01:00