Verhaaltje uit de Kloostertuin

Bijen gaan erop uit…
Door de coronapandemie was het rustig in en om het klooster, maar dat betekent niet dat er geen ‘leven in de brouwerij’ was. Op de foto’s zie je de kloosterbijtjes. Normaalgesproken zitten ze in een bijenkast achter in de tuin. Imkers komen af en toe langs om te kijken hoe het met ze gaat.

We waren wel verrast toen er ineens een grote ‘tros’ in een van de bomen hing. Uit de verte leek het op een nest,  maar dat was het niet! De bijen vonden het waarschijnlijk een beetje te vol en te warm worden in de bijenkast, en waren naar de boom verhuisd. Daar zaten ze samengeklonterd in de frisse lucht in het lentezonnetje.  Dat zie je niet elke dag!
Inmiddels is de imker langs geweest en zijn de bijen weer verder getrokken. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Helpen in de Kloostertuin?
Heb jij groene vingers en lijkt het je leuk om af en toe mee te helpen in de monumentale tuin van Het Klooster Breda? Dan is vrijwilligerswerk in onze tuin misschien iets voor jou!
Onze tuinploeg bestaat uit een gezellige club aanpakkers. Sommigen werken allround en doen alle voorkomende werkzaamheden. Anderen hebben een specialiteit zoals onkruid wieden, de bloemen verzorgen of snoeien.

Interesse? Stuur een mailtje naar administratie@hetkloosterbreda.nl of bel 076-593 88 45, en maak een afspraak om eens langs te komen bij het klooster!

2020-06-10T11:34:31+01:00