vacature RvT 2018-09-20T12:39:35+00:00

 

Het Klooster Breda zoekt leden Raad van Toezicht

Het Klooster Breda aan de Schormolenstraat zoekt drie leden voor haar eerste Raad van Toezicht met respectievelijk bestuurlijke, financiële en juridische expertise. Ervaring in de zorg, MKB en/of investeren is een pré. Visie op toezichthouden en kennis van besturen zijn belangrijke aspecten.

Het Klooster Breda is een bijzonder sociaal-maatschappelijk initiatief op een bijzondere plek. Het biedt re-integratieplekken aan personen uit dakloosheid. Er worden 12 woon- en werkplekken voor deze doelgroep gecreëerd. Bedrijvigheid (MKB) op gebied van ambacht, horeca en cultuur vormt de financiële basis én voorziet bewoners de mogelijkheid om weer mee te doen. Maar Het Klooster Breda heeft ook betekenis voor buurt, wijk, stad en zelfs daarbuiten. Daarnaast biedt het plek aan vele vrijwilligers en bijzondere medewerkers. Het gebouw en de tuin zijn rijksmonument en vormen een bijzondere plek in dat deel van de stad.

Drie van de 12 geplande re-integratieplekken zijn op dit moment ingevuld. Wijziging bestemmingsplan is afgerond. Vijf van de zeven geplande bedrijfsonderdelen zijn, soms op geïmproviseerde wijze, operationeel.

Qua investeringen kenmerkt het project zich door een aanzienlijk onrendabel deel. Wanneer dat via eenmalige bijdragen door overheden, fondsen en particulieren is gedekt draait het project zonder structurele subsidie.

De aankomende fase kenmerkt zicht door de aanvraag omgevingsvergunning t.b.v. de verbouwing, regelen financiering en vestigen AMBI status. Dat maakt het project en de fase waarin het zit dynamisch én complex.

Meer informatie over Het Klooster Breda

Meer informatie over de Raad van Toezicht

Meer informatie over het gedachtengoed van Emmaus

Interesse?
Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature, stuur je motivatie en CV dan uiterlijk 23 september naar Paul Brockhus (kwartiermaker) via paul@hetkloosterbreda.nl. Wil je eerst nog aanvullende informatie, zet dan verzoeken we vriendelijk je vragen mét je telefoonnummer op de mail te zetten aan Paul; hij neemt dan z.s.m. contact met je op.