Quinoa-avond in de oude Refter

Het was een verrassend verzoek: D66 Breda wilde graag een ruimte van Het Klooster Breda gebruiken voor een heuse ‘quinoa-avond’. Met het oog op een toekomst waarbij duurzame landbouw een belangrijke rol speelt werd een gezellige avond georganiseerd, met samen koken en lekker eten als verbindende factor.

Samen met Buddy to Buddy Breda én enkele van onze bewoners en medewerkers gingen de leden van D66 aan de slag in onze keuken. Het eindresultaat werd opgediend in de refter van het klooster, de eetzaal waar vroeger ook de paters elke dag gezamenlijk aan tafel gingen. De ruimtes van ons monumentale pand zijn te huur en dienen dus wel vaker als decor voor lezingen of vergaderingen, maar een avond gewijd aan één specifiek gewas hadden we nog niet eerder meegemaakt!

Brabantse quinoa
De quinoa waar het allemaal om draaide komt van Brabantse telers. Quinoa kennen we als hip superfood, maar eigenlijk is het al een heel oud gewas uit de Andes in Bolivia en Peru. Het is een makkelijke en sterke plant die goed past in een steeds droger wordend klimaat. Voor deze avond kookte de groep er uiteenlopende gerechten mee, zoals pilav, gefrituurde koekjes en zelfs een heuse quinoa-chocoladetaart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jouw evenement ook in Het Klooster Breda organiseren? Kijk naar onze beschikbare ruimtes.

2019-03-14T19:20:44+01:00