Nieuwsbrief 13, April 2016

Pasen in klooster was erg speciaal
Dit jaar waren de paasdagen heel speciaal in het klooster,
Vanaf dinsdag waren 3e jaars studenten van St Joost bezig met het opbouwen van hun expositie.

De kerk, ontdaan van altaren, banken en biechtstoelen, bleek een perfecte ruimte voor een expositie. 80 studenten van de richting illustratie en animatie hadden mooie dingen gemaakt.
Maandag, tweede paasdag kwam pater Hans Putters kijken.
Hij was een zeer speciale gast; een project was gebouwd rond een interview met hem. Bij 2 anderen leverde hij het gesproken woord achter de film.
Meer hierover is te zien op:www.facebook.com/SmallStoriesSilentBuildings  en
www.hetkloosterbreda.nl/ nieuws

Genieten van ‘Het Circus’
In de kerk waren we de afgelopen maanden getuige van een doorloop en een toonmoment. Genieten in het klooster.

Flyer ruimte-verhuur
Vorige keer meldden we dat er al veel verhuur- klaar gemaakt is. Dat maakte dat we een flyer rondmailden. Met – uiteraard – een link naar onze website. Inmiddels hebben we geregeld gesprekken met (potentiële) gebruikers. Men is over het algemeen heel goed te spreken over de sfeer die we uitstralen. Weet je iemand die ruimte zoekt (vergaderen, gesprek, dans, yoga, teamdag, …) Geef het door!

Lente
Alles bloeit! De peren-, appel-, en pruimenbomen zijn laatst fantastisch gesnoeid door Paul Belen. En kijk eens; prachtige bloei. Dat belooft wat voor de zomer 🙂

Sociale certificaten APPELTAART
van HET KLOOSTER
wie doet mee? Nog 22 te gaan!
Op 15 april 2016is de stand van uitgegeven certificaten 40 met een waarde van € 10.000. Daar zijn we erg blij mee. Dat betekent wel dat er nog 22 te gaan zijn om tot het nagestreefde bedrag van € 15.500 te komen. De planning om dat in mei aanstaande te halen lijkt niet haalbaar?
We roepen iedereen op om in de omgeving te kijken of er mensen zijn die zo’n certificaat zouden willen afnemen.  Een flyer van deze crowd funding actie is bij deze nieuwsbrief bijgevoegd. De eerste certificaten zullen nu worden teruggestort in het vierde kwartaal 2016.

Appeltaarten
bevallen goed
De appeltaartenbakkerij draait op het moment lekker. Het terrassen-seizoen is begonnen, dus dat nodigt wel uit; naast een lekker bakje eerlijke appeltaart van het klooster!
Ook publicitair gezien gaat het goed, zoals je ziet op deze pagina uit Hap&Tap.

Vrijwilligerswerk
Inmiddels zijn er dik 30 vrijwilligers die zich graag verbinden met het klooster. Daar zijn we zeer gelukkig mee. Er ligt nog veel werk dat gedaan kan worden. Op de website en bij Breda Actief staan de vacatures.
Heb je interesse, of ken je iemand die het leuk zou vinden zich voor 2 dagdelen aan het klooster te verbinden, laat het even weten!

HET KLOOSTER
in het nieuws
De afgelopen tijd hebben we aan aandacht geen gebrek gehad. Zo stonden we met de expositie in verschillende media; waren we cover-story van ‘Met Kap en Koord’ en als klap op de vuurpijl werd Fons geïnterviewd voor de rubriek ‘Hart & Ziel’ van BNDeStem.

Mooie Labétassen
Kijk op: www.labetassen.nl

Agenda
Elke maandag zijn we in de tuin.
We beginnen om 9.00 uur en gaan na de gezamenlijke lunch door tot 15.30 uur.
Dinsdag is klusdag en elke donderdagochtend zijn we met

poetslappen in de weer in het klooster, van 9.00 uur tot 12.30 uur,
we sluiten samen af met een lunch.

Als je iemand kent die ook een hart heeft voor het behoud van dit cultureel erfgoed, stuur dan deze nieuwsbrief door.

2016-08-30T10:08:08+01:00