Italiaanse kunstenaars te gast

Marco en Andrea zijn twee kunstenaars uit Sicilië, samen ook wel bekend als Gummy Gue. Vorige maand werd de tweeling ingevlogen om een speelplein in Fellenoord op te vrolijken. Ze verbleven maar liefst drie volle weken in onze herberg! Elke dag begon met een ontbijtje bestaande uit broodjes met jong belegen kaas, waar de Italianen groot fan van bleken ;-).

De reden van hun komst is een gigantische schildering die onderdeel is van Blind Walls Gallery. Blind Walls Gallery is een museum op straat, waarvoor nationale en internationale kunstenaars worden uitgenodigd om muurschilderingen maken geïnspireerd op verhalen uit de stad. Elk jaar groeit de collectie, en als je in Breda woont ben je ongetwijfeld al diverse kunstwerken van dit initiatief tegengekomen. In 2017 ontving de Blind Walls Gallery de Brabantse Erfgoedprijs, voor het op hedendaagse wijze ontsluiten van immaterieel erfgoed.
Marco en Andrea hebben flink doorgewerkt, ondanks de Hollandse kou en motregen… Ook in het weekend werd er geschilderd. Ze kregen daarbij hulp van buurtbewoners die de handen uit de mouwen staken en meehielpen.

Helaas moesten Marco en Andrea halverwege december stoppen, omdat het weer steeds natter werd. In april komen ze daarom terug om de schildering af te maken. Loop er zeker even langs als je in de buurt bent: Zwarte Plein, tussen de Achterom en de Odilia van Salmstraat. Er zit nog geen beschermlaag op de schildering, dus wees wel voorzichtig!

Op de hoogte blijven van dit project? Volg dan Blind Walls Gallery op Facebook of Instagram

2018-12-22T19:33:51+01:00