Herberg weer open

Sinds twee weken ontvangen wij weer gasten. Er komt natuurlijk heel wat bij kijken om alles ‘coronaproof’ in te richten. We doen er alles aan om Het Klooster Breda voor iedereen een veilige en gezonde plek te houden.

Het monumentale pand leent zich gelukkig goed voor de verplichte looproutes en het eenrichtingsverkeer. De gang beneden loopt immers in een cirkel om de binnentuin heen… en wij zelf nu dus ook!

Ontbijten kon altijd in de knusse huiskamer, maar nu hebben we hiervoor de Refter ingericht. Een grote ruimte waar de paters vroeger gezamenlijk aan tafel zaten. Geen probleem om de tafeltjes daar anderhalve meter uit elkaar te zetten.

’s Ochtends beginnen we al vroeg met het maken van kleine zakjes muesli en bakjes yoghurt. De warme broodjes kunnen niet meer in een grote mand op tafel, maar worden in papieren zakjes verdeeld. Elke tafel krijgt zijn eigen kannetje koffie of thee.

Het leek allemaal nogal klinisch en onpersoonlijk te worden, maar zoals je ziet op de foto blijft het klooster toch zijn gezellige sfeer houden. We zijn dan ook blij met de enthousiaste reacties van gasten die hier de afgelopen dagen waren. Het is voor iedereen spannend wat de toekomst gaat brengen, maar vooralsnog pakken wij met vertrouwen ons werk weer op!


Kijk hier voor de kamers en de prijzen
Vragen over onze herberg? Stuur een mailtje naar herberg@hetkloosterbreda.nl of bel 06-38 14 64 39

2020-06-09T14:29:31+01:00