Circusact auditie

Begin april mocht Ivar auditie doen voor de Bachelor ‘Codarts Circus Arts’ aan de Hogeschool voor de ­Kunsten in Rotterdam. Ivar zocht een ruimte waar hij zich goed kon voorbereiden om zijn circusact te ­maken en te repeteren. 

Thuis had Ivar niet genoeg ruimte om met de grote bal te oefenen. Hij zocht een geschikte oefenruimte en kwam terecht bij Circusresidentie Het Klooster Breda. Op dat moment maakte Cirque du Platzak een voorstelling in de residentie. Zij vonden het prima dat Ivar op hetzelfde moment in de residentie ging werken aan zijn auditie. Dit tot groot geluk van Ivar. In de kapel van de kerk had Ivar voldoende ruimte om goed te kunnen oefenen. Twee weken later kon hij vol vertrouwen zijn auditie doen.

De auditie van Ivar was een succes en nu mag hij in september beginnen aan zijn opleiding. Slechts zestien mensen zijn aangenomen. Een unieke prestatie!

“Ik heb dus erg veel geluk gehad dat ik heb mogen trainen in het klooster, want anders was het misschien niet gelukt om door de auditie te komen. Niet alleen door de ruimte, maar ook door het contact met Cirque du Platzak waar ik veel van heb geleerd”, aldus Ivar.

 

 

 

 

2018-07-09T15:33:19+01:00